Vahetus: EGEA-Tartu Kopenhaageniga (6.-10. november, Tartu, Eesti)

Septembri alguses teatas Madli, et EGEA Kopenhaagen soovib meiega vahetust teha. Tartlaste huvi osaleda oli suur ja vahetus saigi teoks. Otsustati, et taanlased tulevad Eestisse esimesena ning hiljem sõidame meie neile külla.

Kopenhaageni egealased saabusid 6. novembri hilisõhtul ning kuna kell oli juba palju, jäi Tartu linna ööelu sel õhtul neile tutvustamata.

Laupäev 7. november  

Laupäeva hommikul saime kokku Raekoja platsis, et alustada linnaekskursiooniga, mille giidiks oli Märt Kütas. Linnatuuri alustasime lühikese botaanikaaia külastusega, seejärel liikusime Toomemäele ning lõpuks suundusime vanalinna. Tuur oli huvitav nii välismaalastele kui ka kohalikele, sest ka viimased kuulsid ülikoolilinna kohta neile veel varemteadmata fakte.

Pärast pikka jalutamist kosutasime end lõunaeinega ning seejärel viis tee meid Vanemuise õppehoonesse, kus tutvustasime taanlastele geograafia osakonda. Veetsime puhkeruumis pikalt aega ning vaatasime suurelt teleriekraanilt Eestit tutvustavaid videoid.  Kella 19 paiku lahkusime Vanemuise 46st, et õhtustada Narva mnt 89 ühikas ning samas ka ühikaeluga tutvuda. Sõime kõhud täis, rääkisime ning kuulasime Eesti muusikat. Õhtul veetsime meeldivalt aega Illegaardis.

Pühapäev 8. november12242091_951944411565692_960095646_n

Hommikul võtsime kotid selga, et minna rongijaama ning võtta suund Meenikunno raba poole. Rongiga sõitsime Ilumetsa, kust matkasime üheks ööks renditud Päikeseloojangu metsamajani. Teel vaatasime üle Ilumetsa meteoriidikraatri ning Rebasemäe rauarikka veega allika. Kuna metsamajas puudus elekter, pidime sooja saama ahju kütmisega ning valgust küünaldega. Atmosfäär oli väga hubane ning õhtu veetsime seltskonnamängudega ning niisama rääkides.

Esmaspäev 9. november

Hommikul pakkisime asjad kokku ning tegime viimase matka Meenikunno rabas, et külastada Liipsaare vaatetorni ning proovida räätsadega kõndimist. Hiljem viis Madli isa meid Taevaskodade matkarajale, kus imetlesime kaunist loodust ning pidasime pikniku. Lõpuks oli aeg võtta rong Tartu suunas, sest õhtul ootas meid juba järgmine üritus.

12226328_951944414899025_562582486_nKell 20 toimus korp! Sakala ruumides Eesti pidu taanlastele ning EGEA tutvumisõhtu. Pidu oli väga edukas ning kohale tuli tugev enamus EGEA-Tartu aktiivsetest liikmetest.

Tundus, et õhtu meeldis taanlastele väga ning hiljem oli neid raske minema saada Sakala puhkeruumist, kus asusid nii lauajalgpall kui ka piljard. Kuna meil oli järgmisel päeval palju tegevusi plaanis, ei saanud me Sakalasse igavesti jääda ning lahkusime lõpuks poole kolme paiku öösel. (Loe lisaks ja vaata pilte toimunud tutvumisõhtust SIIT!)

Teisipäev 10. november

Teisipäev oli väga tihe päev, mis algas pannkoogihommikuga geograafia osakonna puhkeruumis. Alustasime küpsetamisega kella 10 paiku ning pannkooke tuli sööma palju noorgeograafe ning isegi mitmeid õppejõude. Pärast hilist hommikusööki läksime Ahhaa keskusesse, mille külastamist ei nautinud mitte ainult taanlased, vaid ka meil endil oli väga huvitav.

Kiire lõunasöök ning juba kella viieks oli aeg kinni pandud Trükimuuseumi külastamiseks. See hästi peidetud muuseum Aparaaditehases, oli üli-äge ning saime seal ka ise trükikunsti proovida, igaüks sai teha omale märkmiku ja postkaardi.

12236981_951944431565690_1306710165_o

Pärast Trükimuuseumi külastamist käisime taanlastega viimast korda vanalinnas ning seejärel oli juba aeg õhtust süüa. Seadsime sammud Madli koju, kus valmistasime viimase õhtusöögi. Kuna taanlaste buss väljus alles kell 2 öösel, oli meil piisavalt aega eesti filmi „Mandariinid“ vaatamiseks. Tundus, et taanlased jäid meie valikuga rahule ning film meeldis neile. Lõpuks oligi aega saata külalised bussile. Kallistasime, soovisime üksteisele varstinägemist ning lehvitasime lahkuvatele sõpradele.

Kokkuvõtteks saab öelda, et vahetus sujus suurepäraselt ning ootame juba põnevusega Taani minekut.

Suur-suur aitäh Trükimuuseumile, AHHAA-le, Ülikooli Kultuuriklubile ning muidugi Geograafia osakonnale.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga