“Kõik, mida ei kasvatata, kaevandatakse”

See on vaid üks paljudest mõtetest, mis jäi kõlama möödunud nädalavahetusel toimunud geograafide sügissümpoosionil Kiltsi mõisas. Eesti Geograafia Seltsi Noortekogu (EGSN) juhtimisel ning koostöös EGEA-Tartuga korraldatud üritus leidis aset juba seitsmendat korda ning oli seekord pühendatud Eduard Vildele, kandes nime “Külmale maale”.

Juhindudes sümpoosioni teemast sai reede õhtul kuulata Enn Kaubi arutelu kliimamuutustest ja vaimukaid muljeid Antarktika ekspeditsioonidest. Laupäeva õhtul pajatas oma seikluslikest retkedest Arktikas ning ekstreemsetest kohtumistest jääkarudega Tartu Ülikooli geograafia doktorant Timo Palo.

Sümpoosioni esimene päev oli tihedalt täis erinevaid ettekandeid alates järvesetete ja rannikumuutuste uurimisest kuni fosforiidi kaevandamise ja rehielamute orientatsioonini. Teise päeva sisustas posterettekannete sessioon, ekskursioon Kiltsi mõisas, kus on elanud ka kuulus maadeavastaja Adam Johann von Krusenstern, ning bussiekskursioon Kiltsi-Simuna-Pudivere-Porkuni-Tamsalu marsruudil.

Kiltsi mõis

Gerda pildid on siin.

Taavi tehtud pilte näed siit.

Sandri pildid leiad siit.

Lisaks piltidele on võimalik tutvuda ka videoklippidega ettekannetest siin.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga