Vahetus Trieriga

Tartu-Trier vahetuse teine pool toimus selle aasta märtsikuus, täpsemalt 12-19. märts.

Trier on Saksamaa edelaosas asuv 100 000 inimesega linnake. See sarnaneb veidikene Tartuga, sest asub ka jõe kaldal, ainult et jõeks on Mosel. Samuti asub ülikool mäe otsas, kuigi meie Vanemuise 46 mägi ei ole sellega võrreldav.

1. päev

Laupäeva veetsime me põhiliselt Riias. Lennukini oli meil nii palju aega, et otsustasime kinos käia ja külastasime ka mingisugust Tea house’i. Hilisõhtul maandusime Hahn’is ning seal oli just värskelt vihma sadanud – täielik kevade tunne tuli peale. Sakslased tulid meile autoga järele ja sõitsime Wehlenisse Lara juurde. Seal ootas meid ees õhtusöök ja seejärel vajusime väsinult magama.

2. päev

Teisel päeval külastasime linnakest Bernkastel-Kues, kus kasvas tohutult viinamarju. Kõik mäenõlvad olid kaetud nendega. Osad neist olid nii järsu nõlva peal,  et neid sai korjata ainult köie abil.

Pärastlõunal külastasime Vulkaneifel’it, kus on tekkinud maar. Selle maari juures oli kunagi ka küla, kuid musta katku tõttu surid nad välja ja alles jäi ainult kirik. Ujumine selles maaris on keelatud, sest sealne veekogupõhi on mudane ning lisaks on seal ka ohtlikke keeriseid.  Külastasime ka vulkaanide teemalist muuseumi, mis oli väga huvitav just seetõttu, et kõike oli üritatud seletada erinevate videode ja ülesannete abil.

Õhtul oli meil Trieris veini degusteerimine koos teiste sakslastega, kus proovisime kuut erinevat sorti valget veini. Tegemist oli perekonnaettevõttega ja perepoeg seletas meile, kuidas nad oma veine valmistavad ning kuidas oleks õige veini juua.

3. päev

Esmaspäeval sõitsime rongiga Trierist Kölni, kus veetsime terve päeva linnas ringi käies. Kölni kõige meeldejäävam vaatamisväärsus oli muidugi gooti stiilis Kölner Dom, mida külastab iga päev kuskil 200 000 inimest. Selle tippu oli üle 500 astme, mis võttis päris võhmale, kuid vaade oli seda väärt.

4. päev

Teisipäeval külastasime Saksamaa väiksemat liidumaad- Saarlandi. Käisime Saarburgis, kus nautisime päikse käes itaalia jäätist. Lisaks käisime Saarschleife’t vaatama, mis oli kevadises päikses väga võimas. Õhtul jõudsime kunagisesse rauatootmistehasesse, mida nüüd kasutatakse muuseumina. Seal on valdavalt rändavad väljapanekud ja lisaks on tehasest endast ka muuseumi osa.

Muidugi pidime ka Prantsusmaal ära käima, kui see juba nii lähedal oli 🙂

5. päev

Lõpuks veetsime ka päeva Trieris, kus mängisime linnamängu. Selle käigus pidime otsima erinevaid punkte linnas ja küsimustele vastama. Trieris elab umbes 100 000 elanikku, kuid on Tartust pindalalt kolm korda suurem. Trier on ka kõige vanem Saksamaa linn ja on palju mõjutatud antiik-rooma arhitektuurist. Kõige paremini on säilinud Porta Nigra, mis oli linnavärvaks. Käisime ka ülikooli vaatamas, mis asus kõrgel mäe otsas ning einestasime koolisööklas (die Mensa).

Õhtul korraldati meile Saksa õhtu ja külastasime ka kohalikku rokk-klubi.

Die Mensa- Trieri Ülikool ja koolisöökla

Porta Nigra, Lara ja Pascal

Porta Nigra

6.-7. päev

Reedel oli meil matk koopasse Genovevahöhle, mis oli kuskil 8-10 meetrit kõrge. Sinna oli kuskil 10 km jalgsimatka nii mäest üles kui alla. Terve päev sai veedetud metsas ning lisaks sai ka selle aasta esimese grillimise tehtud.

Rivi lõpp

Grillimine

Kokkuvõttes oli kogu vahetus väga lõbus ja huvitav. Sakslased näitasid meile nädalaga palju huvitavaid kohti ning ilusa kevadise ilma tõttu ei tahtnud kohe üldse lahkuda.

2 Replies to “Vahetus Trieriga”

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga